100%

Органски производи

100%

Квалитет

Органски производи

Органското производство на храната се темели на биолошката контрола и исфрлање од употреба на штетните хемиски средства. Тоа значи здрава земја, семе кое не е третирано хемиски, наводнување со чиста вода и забрана за употреба на какви било синтетички средства за прскање од една страна и користење на адаптирани и отпорни автохтони сорти растенија и животни, промовирање на природни непријатели на болестите и штетниците и користење природни нештетни средства за заштита.
Органското производство на храната се темели на биолошката контрола и исфрлање од употреба на штетните хемиски средства.

Тоа значи здрава земја, семе кое не е третирано хемиски, наводнување со чиста вода и забрана за употреба на какви било синтетички средства за прскање од една страна и користење на адаптирани и отпорни автохтони сорти растенија и животни, промовирање на природни непријатели на болестите и штетниците и користење природни нештетни средства за заштита.

100%

Органски
производи

Што нудиме?

Дегустации на органско вино

Постојат над 72 законски адитиви дозволени во производството на вино и многу од нив завршуваат во конвенционалното вино

Дегустација на традиционална храна

Во ЛИПА сите љубители на традиционална храна припремена на традиционален начин со природни и нетретирани прозводи

Разни видови зимници по порачка

Во ЛИПА може да си порачате зимница и повторно да вкусите убава храна

Дистрибуција на производи за органско производство

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna.

Селектирање на 125 разни видови зрнести култури

Сите оние што сакаат услуга  да селектираат, а немаат специјални услови за тоа  Липа  ја    обезбедува таа услуга како  специјализирана

Пелетирање на луцерка

Метода која ја обезбедува ЛИПА за складирање на луцерка со користење на машина која врши  компресија

Лупење на сончоглед

Услуга која со специјализирана  машина сончогледот го лупи и се добива чисто зрно

Жетва на грав

Услуга користејќи  специјална машина за жетва на грав која го чука и лупи и на крај вади чисто зрно

Што нудиме?

Видови на услуги

Во Липа ви нудиме најразлични видови на услуги како , Дегустации на органско вино, Дегустација на традиционална храна, Разни видови зимници по порачка, Дистрибуција на производи за органско производство, Селектирање на 125 разни видови зрнести култури, Пелетирање на луцерка, Лупење на сончоглед, Жетва на грав.

Сезонски производи

Промотивни производи со

најдобри цени

Новости

Први дознајте за сите попусти и промоции!

Пополнетеја формата подолу и дознајте први за попустите и промоциите кој ги нудиме!