Ден: д.м.г

Дали петок е вашиот ден за грав?

Македонските трпези не можат да се замислат без грав. Дали петок е вашиот ден за оваа мешунка, дали го сакате посен или со месо, не е важно, сѐ додека го користите редовно. Се прашувате зошто да го имате макар еднаш до два пати во неделата на вашето мени? Зрното грав е полно со протеини и …

Дали петок е вашиот ден за грав? Read More »

Маџун – лек за сите возрасти

За маџунот велат дека се прави потешко и од виното. Во минатото, луѓето знаеле да кажат дека маџунот од бело грозје е храна, а оној од црвено – лек. Нашиот маџун се прави од од органско грозје и  со изварување на гроздовиот сок исцеден од меленото грозје од висококвалитетни  бели и црвени сорти грозје, па …

Маџун – лек за сите возрасти Read More »

Дали се’ што има налепница “органско“ може така и да се нарече?

Еден од најчестите, па и најкоментираните поими на денешницата е токму „органска храна“. Дали се’ што има налепница „органско“ може навистина така да се нарече? Органска храна е онаа што се одгледува без хемиски супстанци, адитиви и пестициди, хормони, конзервански, вештачки ѓубрива… Храна директно од природата. Храна одгледана на почва која минимум три години не …

Дали се’ што има налепница “органско“ може така и да се нарече? Read More »