Пченично брашно од органска пченица

100,00 den

Пченично брашно од органска пченица, добиено со  мелење на камења.

✓ Certified organic product

Weight

500 g

Пченичното брашно е богато со влакна, железо, магнезиум и витамин Б6.

Житарките поради ниската температура која што се ствара кога се мелат помеѓу два камења се смета дека во нив се задржуваат хранливите материи такви какви што се. Кога се меле житото останува во брашното дел од кората на житото која е богата со витамини и хранливи материи.
Житото може да биде сомелено свежо за секој што би сакал да подготви леб со свежо брашно.

Со пакувањето следи и рецепт за приготвување на леб.

 

 

 

Weight

500 g

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Пченично брашно од органска пченица”

Your email address will not be published.

Related products