Јачменово брашно од органски јачмен

100,00 den

Јачменово брашно од органски јачмен, добиено со  мелење на камења.

✓ Certified organic product

Weight

500 g

Јачменот содржи природни протеини, витамин Б и важна аминокиселина лизин која што организмот не ја произведува.
Лизинот е важен елемент во градењето на протеините и го зајакнува имунитетот и исто има улога во намалување на лриглицеридите во крвта. Во комбинација со вит Ц, лизинот ги обликува липопротеините и ги чисти крвните садови.
Исто така оваа амино киселина е непоходна за формирање на мускулите во телото.

Јачменот може да биде сомелено свежо за секој што би сакал да подготви леб со свежо брашно.

Со пакувањето следи и рецепт за приготвување на леб.

Weight

500 g

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Јачменово брашно од органски јачмен”

Your email address will not be published.

Related products